Girl Using Laptop

Fakta & Råd

Videobesök

Fysiskt besök

Chatt

Övriga besök

Betalning i appen (för videobesök med läkare/psykolog )

Du kan välja att betala med kort eller Swish

Du kan betala med Swish direkt i appen. Vid val av betalsätt Swish måste du öppna Swish-appen. Följ instruktionen i telefonen för att genomföra köpet. Notera att du även måste ha ett giltigt Bank-ID installerat för att kunna genomföra ett köp genom Swish.

Swish_(payment)-Logo.wine.png

Ångerrätt/återbetalning vid avbokning av besök

Du kan smidigt avboka/omboka ditt besök via appen. Om du väljer att avboka ett besök som du redan har betalat för kommer vi att sätta tillbaka pengarna på det konto som du använde för köpet. Dragning görs inom 3-5 arbetsdagar.

Lämna återbud i tid

Glöm inte att avboka/omboka din tid om du inte kan komma till ett avtalat besök.

Den allra viktigaste anledningen att anmäla ett återbud i god tid är att någon annan patient hade kunnat få tiden istället. Därför ska du alltid lämna återbud oavsett om besöket är kostnadsfritt. 

Vid fysiskt besök: Om du anmäler återbud i tid behöver du inte betala någon avgift, men om du lämnar återbud senare än 24 timmar innan ditt bokade besök får du en räkning på 200 kr + faktureringsavgift. Om fakturan inte betalas i tid skickas ärendet vidare till inkasso. 

Högkostnadsskydd/frikort

Besök genom Vårdhjälpen är frikortsgrundande.

 

Vad är ett frikort/högkostnadsskydd?

Frikort/högkostnadsskydd innebär att du som svensk medborgare inte ska behöva betala mer än cirka 1,150 kr för vård under en tolvmånadersperiod. Beloppet skiljer sig åt mellan olika regioner och när du kommer upp i den gräns som högkostnadsskyddet avser i din region är besök kostnadsfria.

Högkostnadsperioden utgår från dagens datum och sträcker sig 12 månader bakåt i tiden. Det innebär att betalda patientavgifter som är äldre än 12 månader tas bort. 

 

Hur registrerar jag besöket med frikort?

Om ditt besök är kopplat till en besöksavgift kommer du vid bokning få möjlighet att välja att betala med frikort. I nästa steg fyller du i ditt frikortsnummer.

Är mitt besök hos Vårdhjälpen frikortsgrundande?

Ja, ditt besök är frikortsgrundande. Vi är inte anslutna till E-frikort och kan därför inte utfärda frikort. För att registrera din betalning kan du spara dina kvitton och ta med dem till en vårdcentral eller annan vårdmottagning för att registrera kostnaden.

 

Var hittar jag mitt frikortsnummer?

Om du har ett elektroniskt frikort hittar du ditt frikortsnummer genom att logga in på din sida på www.1177.se. Alla regioner är dock ännu inte anslutna till elektroniskt frikort. Mer information om din region utfärdar e-frikort ser du på 1177.se